ANNONCE

Aarhus-skoler skal producere energi

19. marts 2015 17:41 | Af: Anne Mejdahl Daugbjerg, ad@newsbreak.dk
 
Aarhus-skoler skal producere energi
Solcellerne på Aarhus' skoler er klar til at lave energi i slutningen af marts. Foto: Aarhus Kommune/Presse
Solcellerne på Aarhus' skoler er klar til at lave energi i slutningen af marts. Foto: Aarhus Kommune/Presse

Solcellerne på Aarhus’ skoler er klar til at lave energi i slutningen af marts. Foto: Aarhus Kommune/Presse

På tagene af 20 skoler i Aarhus er der etableret solceller, som skal producere ren energi

20 Aarhus-skoler går nu ind i kampen for at gøre Aarhus CO2-neutral. Fra 30. marts begynder solcellerne på skolernes tage at producere ren energi. Det sker som et led i kommunens overordnede målsætning om at blive CO2-neutral fra 2030.

– Aarhus vil gå forrest i klimaindsatsen for at udvikle en bæredygtig kommune, og det er byens mål, at vi skal være CO2-neutrale fra 2030. Skolernes solcelleanlæg er et stort skridt i den retning, siger rådmand Bünyamin Simsek.

18 af de 20 skoler begynder at producere energi i slutningen af marts – de resterende to forventes at være klar til oktober.

CO2-neutral fra 2030

Solcellerne er en del af et projekt, der arbejder på at reducere CO2 på kommunale bygninger. Målsætningen med projektet, Aa+ er, at kommunens bygninger opnår en CO2-reduktion på 40 procent.

Alle kommunens bygninger skal inden 2019 gennemgås for at se, hvordan de hver især kan bidrage til at nedbringe CO2-belastningen. På skolerne er det for eksempel bedre isolering, skiftning af vinduer og modernisering af klimaanlæg. Det er de indsatser, der nu bliver suppleret med solceller på 20 skoler.

Aa+ og skolernes solceller er et skridt i retningen mod Aarhus Kommunes overordnede målsætning om at være CO2-neutral fra 2030.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu