Aarhus vil være verdens første »vindkommune«

3. juni 2013 11:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Aarhus vil være verdens første »vindkommune«
Billede mangler

Landets næststørste by vil være verdens første kommune, som er såkaldt »WindMade«. I første omgang skal mindst 25 procent af Aarhus Kommunes strøm for perioden 2013-2015 indkøbes som bæredygtig energi og bane vejen for, at Aarhus bliver CO2-neutral i 2030, fortæller borgmester Jacob Bundsgaard (S).

 

»Aarhus er hjemsted for en række virksomheder, der ligger absolut i verdensklassen inden for vindenergi-området. Det er en position, vi kan understøtte ved at blive verdens første WindMade kommune. Ved at satse på bæredygtig strøm profilerer vi vores styrkepositioner og bidrager samtidig til at nå vores mål om at være CO2 neutral i 2030,« siger Jacob Bundsgaard.

En af byens store virksomheder Vestas er initiativtager til vindplanerne for kommunen.

»Vestas er naturligvis stolte af, at Aarhus Kommune kan blive verdens første WindMade-kommune. Ved at blive WindMade udbygger kommunen sin position på det internationale landkort som en visionær og handlekraftig region, der er et globalt innovationscenter for vindenergi, cleantech og den nødvendige omstilling til grøn energi,« siger Ditlev Engel, koncernchef i Vestas.

Målsætningen om at blive CO2-neutral i 2030 skal både ske ved at nedbringe energiforbruget og ved at sørge for at det nødvendige energiforbrug bliver produceret uden anvendelse af fossile brændstoffer, lyder det.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu