Årsopgørelsen klar om en måned: Det skal du vide

11. februar 2019 15:25 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Mandag den 11. marts åbner Skattestyrelsen for adgang til årsopgørelsen for 2018. Eventuel overskydende skat bliver udbetalt fra den 5. april, og der er noget, du bør checke inden.

Mandag den 11. marts løber årets største digitale begivenhed over skærmene. Det er nemlig dagen, hvor 4,6 millioner borgere får adgang til årsopgørelsen for 2018. Normalt vil kun 700.000 – eller 15 procent af os – skulle ændre eller tilføje noget i opgørelse. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Skattestyrelsen.

De 4,6 mio. årsopgørelser bliver dannet på baggrund af omkring 200 millioner oplysninger, som Skattestyrelsen modtager fra banker, arbejdsgiver, pensionsselskaber m.v.

– Danmark har et af verdens mest automatiserede og digitaliserede skattesystemer. Det betyder for langt de fleste, at vi har alle nødvendige oplysninger til at opgøre skatten, og de behøver derfor ikke at gøre noget, forklarer Karin Bergen, der er personskattedirektør i Skattestyrelsen.

Men et effektivt skattesystem til trods er det selvfølgelig en god ide at gennemgå årsopgørelsen, og se efter, om alt er, som det skal være.

Newsbreak.dk har spurgt Thomas W. Jørgensen, revisor og skattekonsulent hos Partner Revision om hans bud på fem ting, man skal være opmærksom på. Se anbefalingerne i billedgalleriet over artiklen.

Eventuel overskydende skal vil blive udbetalt fra den 5. april.

 

 

 

 

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu