ANNONCE

Årvågen kvinde forhindrer massiv svindel

14. august 2019 20:15 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

En kvinde opdagede en yderst vigtig detalje, der fældede svindlerne.

Årvågen kvinde forhindrer massiv svindel
En årvågen kvinde spottede omfattende svindel. Foto: Scanpix

Man kommer langt med sund skepsis. Og det er også lektion, som en anmelder tager med efter at have modtaget en mystisk bestilling klokken 14.54 tirsdag.

Ejeren af en virksomhed, der sælger drikkevarer, havde modtaget en stor bestilling på varer for 44.526 kroner.

Firmaet havde kort før 14.54 modtaget en mail fra en navngiven medarbejder hos Københavns Kommune. Kommunen skulle bruge hurtige drikkevarer, fordi en anden leverandør havde brændt dem af. Sådan var historien.

Kort efter mailen var røget i indbakken, så ringende en person, der oplyste selv samme navn, som var tilfældet i mailen. Personen i den anden ende af røret ville aftale afhentning af varerne. Og i den omfattende mail var der endda vedhæftet CVR-nummeret på Københavns Kommune, men så skete der noget.

Virksomhedsejerens kone blev mistænksom, fordi hun så, at mailadressen endte på .com og ikke på .dk, som man ville forvente. Dette fik firmaet til at kontakte den ‘ægte’ navngivne medarbejder i Københavns Kommune for at få bekræftet om der var en bestilling.

Og hos Københavns Kommune var de målløse, da de intet kendte til bestillingen og forklarede, at de havde en indkøbsaftale.

Lokket i en fælde

Den falske medarbejder fra Københavns Kommune havde fået aftalt, at varerne skulle hentes samme eftermiddag. Derfor holdt politiet klar i nærheden, da to mænd i en varebil ankom på firmaets adresse.

De to mænd, begge 24-år og fra Taastrup, blev anholdt, da de henvendte sig hos firmaejeren for at få udleveret varerene. De blev begge taget med til stationen, hvor de blev sigtet for bedrageri og afhørt til sagen.

Begge mænd nægtede sig skyldige. De forklarede, at de var blevet bestilt til at hente varerne. Da afhøringen var slut, der blev de to mænd løsladt, men de er stadig sigtet i sagen. Midt- og Vestsjællands Politi efterforsker stadig sagen.

Ros fra ordensmagten

Det er sjældent at politiet udsender ros i pressemeddelelser, men det er tilfældet i denne sag.

– Politiet vil gerne rose anmelderen for at udvise den sunde skepsis over for den udsædvanlige bestilling med en mail, som virkede mistænkelig, skriver politiet og fortsætter.

– Andre borgere og virksomheder opfordres til at udvise samme sunde skepsis ved atypiske mails fra myndigheder/virksomheder, lyder det.

Men politiet giver også et godt råd til virksomheder og privatpersoner, der kan være bange for at blive fanget af en svindler.

– Kontakt altid afsenderen, hvis du er i tvivl om rigtigheden af mailens indhold, forklarer politiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu