ANNONCE

Aber skider amok når Seebach synger

8. februar 2019 08:56 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

I Aalborg Zoo har de store problemer med store koncerter i nærheden.

Rasmus Seebach må lægge øre til sin del af kritik fra den etablerede musikpresse, men nu møder manden kritik fra en helt anden side, og det er rent faktisk noget vaskeægte lort. Aberne – og de mange andre dyr – i Aalborg Zoo bliver nemlig stressede af mandens musik, skriver TV2 Nord.

Det skyldes, at der i den nærliggende Mølleparken ofte holdes udendørs koncerter med blandt andre Seebach og diverse 90’er-stjerner. Når højttalerne brager, så ændrer dyrene adfærd, og der er ret håndgribelige eksempler på netop det. Hos blandt andre aberne.

– Nogle af dyrene, herunder aberne, får tynd mave, efter der har været koncert i Mølleparken, og tynd mave er et typisk tegn på stress hos dyrene, fortæller Henrik Johansen, direktør i zoo, til TV-stationen.

Tager det alvorligt

Det er kommunen, der står for at udstikke tilladelser til koncerter i parken, og her fra tager man problematikken med de tyndskidende aber alvorligt. Fra politisk side vil man nemlig forsøge at se på alternativer, lyder det fra Mads Duedahl (V), der er rådmand for sundheds- og kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

– Jeg har været i dialog med zoo, for det er ikke holdbart for os, at der er problemer med dyrevelfærd. Derfor har vi nedsat en arbejdsgruppe der skal finde et andet sted, hvor koncerter fremover kan holdes, siger han til TV2 Nord.

Ikke overraskende vækker det glæde hos zoo. Alternativer kan være området omkring dyreskuepladsen i Skalborg.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu