ANNONCE

Batman er død: Adam West blev 88 år

10. juni 2017 18:10 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Skuespilleren Adam West er død 88 år gammel

Den amerikanske skuespiller Adam West er død fredag aften. Han blev 88 år gammel og døde efter et kort sygdomsforløb med leukæmi. Det skriver Hollywood Reporter.

Han spillede Batman en populær tv-serie fra 1966-1968, og det forblev hans mest kendte rolle. Han spillede efterfølgende med i mange film og tv-serier, og han blev især brugt som stemmeskuespiller. Han har blandt andet lagt stemme til figuren Adam West, der er borgmester i Quahog i serien Family Guy.

Adam West efterlader sig sin kone, Marcelle, seks børn, fem børnebørn og to oldebørn.

– Vores far så altid sig som “The Bright Knight” og håbede på at have en positiv indflydelse på sine fans liv. Han var og vil altid være vores helt, skriver familien i en udtalelse.

Han blev også ved med at lægge stemme til talrige Batman-tegneserier, efter hans første Batman-serie sluttede. Han trak også flere gange i dragten som Batman igen i andre tv-sammenhænge.

– Du kan ikke spille Batman på en seriøs, firkantet og strømlinet måde. Du er nødt til at give publikum en fornemmelse af, at der er noget bag den maske, der venter på at komme ud – at han er lidt gal og mærkelig, har han tidligere udtalt om sin ikoniske rolle.

Startede som nyhedsvært

Adam West blev født i Walla Walla i den amerikanske delstat Washington i 1928.

West indledte sin karriere som tv-nyhedsvært ved den amerikanske hærs kanal.

Siden rejste han til Hawaii for at forfølge en tv-karriere. Han spillede sin første rolle på Hawaii i 1950’erne i et børneprogram.

Flere andre har siden spillet Batman, og Adam West roser den kommende udgave, hvor Ben Affleck spiller hovedrollen.

– Den følelse, jeg har omkring Ben Affleck som Batman, er rigtig god. Og det er simpelthen, fordi han er en ekstremt talentfuld skuespiller. Jeg glæder mig rigtig meget til at se ham i rollen, har West sagt til People Magazine.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu