ADD: Rasmussen afslører alt

31. januar 2013 14:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
ADD: Rasmussen afslører alt
Billede mangler

Da Michael Rasmussen besluttede sig for at afsløre sit dopingmisbrug, var det et krav fra Anti Doping Danmark, at han skulle lægge alle kort på bordet. Og det har han ifølge organisationens direktør gjort.

– Det har hele tiden været vores klare krav, at Michael Rasmussen i afhøringerne skulle lægge alle kort på bordet og være 100 procent ærlig. Han har i afhøringerne leveret en række oplysninger, som vi nu skal bearbejde yderligere, siger direktør for Anti Doping Danmark, Lone Hansen, i en pressemeddelelse og tilføjer:

– Jeg har ingen kommentarer til, hvilke oplysninger om hvilke personer, Michael Rasmussen er kommet med under afhøringerne, og det er alt for tidligt at sige noget om, hvorvidt der er flere sager på vej. Men det er min opfattelse, at Michael Rasmussen under afhøringerne har svaret ærligt på vores spørgsmål og bidraget aktivt til at kaste lys over dopingpraksis i cykelsporten, siger Hansen.

Afhøringerne af Michael Rasmussen har fundet sted i et samarbejde mellem antidopingmyndighederne fra Danmark (Anti Doping Danmark og DIF), Holland (Doping Autoriteit) og USA (USADA) samt det internationale antidopingagentur (WADA). Afhøringerne har fundet sted i henholdsvis Amsterdam og København.

Michael Rasmussen har fortalt, at dopingmisbruget er foregået kontinuerligt fra 1998 frem til 2010, og at det drejer sig om eksempelvis brug af epo, kortison, hormoner og blodtransfusioner. DIF’s dopingudvalg har derfor indledt en sag mod Michael Rasmussen, som vil blive indbragt for DIF’s dopingnævn, når dopingudvalget har det fulde grundlag på plads

– Jeg er selvfølgelig skuffet over at erfare, at Michael Rasmussens karriere i den grad har været bundet op på doping. Men på den anden side vil jeg kvittere for, at han vælger at levere sine bekendelser i det rette forum. Senest har vi set Lance Armstrong vælge at deltage i et tv-interview og nægte at tale med antidopingmyndighederne. Jeg er tilfreds med, at Michael Rasmussen vælger en anden model, siger, Lone Hansen.

Michael Rasmussen blev i 2007 idømt to års karantæne i en sag om undladelse af at stå til rådighed for dopingkontrol og mangelfulde whereabout-oplysninger. Minimumsstraffen for den slags forseelse er otte år, men de nationale antidopingregler indeholder en bestemmelse, der giver mulighed for en forkortelse på op til tre fjerdedele af karantænen.

Den kan træde i kraft, hvis en rytter leverer væsentlige bidrag til, at en antidopingmyndighed opdager dopingforseelser begået af andre personer eller efterfølgende kan rejse dopingsager mod andre personer. Og på baggrund af indholdet af afhøringerne vurderer ADD, at betingelserne for reduktion af straffen vil være til stede og derfor vil straffen reduceres til to år som følge af den “omfattende assistance”, han har ydet antidopingmyndighederne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu