ANNONCE

Advarer hundeejere: Kan være skadeligt

18. januar 2021 13:13 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Saltet på vejene kan ende i hundenes poter og give grimme skader

Nedlukningen af samfundet har gjort gåture til en corona-sikker form for motion, men med det seneste sne- og frostvejr kan det blive særdeles smertefuldt for menneskets bedste ven. Og de mange hundeejere skal være opmærksomme på at få fjernet al is og salt fra hundens poter.

Ifølge Alm. Brands skadesafdeling sker der typisk en stigning i antallet af hundeskader, når sneen falder.

Det skriver forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.

– Når sneen og frosten melder sin ankomst, ser vi også en stigning i hundeskader, fordi mange ikke ved, at salt er gift for hundens poter. Heldigvis kan du med simple og effektive midler få din hund sikkert gennem vinteren, siger Brian Wahl Olsen, skadesdirektør i Alm. Brand og tilføjer:

– Det vigtigste er, at man forsøger at undgå saltede fortove og veje. Saltet bider i hundens poter, og trænger det først ind i potens revner, kan det give grimme skader. Man skal skylle poterne grundigt efter en gåtur, og hvis man vil være på den sikre side, kan man smøre med en tyk potesalve.

Husk varmt hundetøj

Vær i øvrigt opmærksom på, at der findes en række hunderacer, der kan komme til at fryse gevaldigt i vinterkulden, fordi de ikke har nogen underpels.

Ifølge dyrlæge Mogens Brix fra Agria Dyreforsikring er der stor forskel på, om man taler om en lille og tyndpelset dansk-svensk gårdhund, en mellemstor langpelset jagthund som for eksempel en setter uden underpels, eller om man taler om en cocker spaniel eller en labrador, der begge har en tykkere og isolerende underpels.

– Alle hunde er forskellige, og derfor er behovet for overtøj ikke ens. Man kan fristes til at tro, at små hunde, grundet deres lille størrelse, vil fryse mere end andre hunde, men sådan hænger det ikke sammen. Det afgørende for om hunden kan holde varmen eller ej, er hundens pelstykkelse og underuld. Herudover har hundens alder og sundhedstilstand også en betydning, siger Mogens Brix.

Klik igennem galleriet ovenfor og se, hvilke hunderacer der ikke har underuld, og som man derfor bør overveje at give varmt tøj på om vinteren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu