ANNONCE

Advarer mod tyveri-bølge

26. august 2020 15:55 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Syd- og Sønderjyllands Politi har oplevet en bølge af samme slags tyverier.

Advarer mod tyveri-bølge
Der er stjålet udstyr for millioner. Arkivfoto: Elo Christoffersen

Efter 23 tyverier af samme slags i løbet af august advarer Syd- og Sønderjyllands Politi nu om en bølge af tyverier.

Tyverierne løber samlet set op i flere millioner kroner, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om tyveri af GPS-udstyr fra traktorer og landbrugsmaskiner.

Indbruddene er begået hos landmænd og en enkelt maskinstation. Traktorerne er blevet ribbet for skærme, sendere, antenner og des lige. For at gøre ondt værre er tyverierne sket lige midt i høsten.

Det vurderes, at gerningsmændene ved, hvad de laver:

– Alt tyder på, at der er tale om professionelle indbrudstyve, der ved, hvad de går efter, og som får afsat GPS-udstyret på det sorte marked, vurderer vicepolitiinspektør Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsesenhed i en pressemeddelelse.

Gør det svært for de kriminelle

Derfor opfordrer politiet nu til, at landmændene også selv øger deres fokus på sikring:

– Kan landmændene og maskinstationerne gøre det rigtig bøvlet at være indbrudstyv, er vi nået et godt stykke. Det gælder blandt andet om at gøre det svært for de kriminelle at arbejde ubemærket, at fjerne det værdifulde udstyr fra traktorerne samt at mærke udstyret, så det ikke er så attraktivt at afsætte som hælervarer, fremhæver Christian Østergård.

Brancheorganisationen Danske Maskinstationer og Entreprenører bakker op om budskabet.

– Vi ved, at der er rigtig travlt i landbruget og på maskinstationerne lige nu, for høsten skal i hus. Men trods travlheden er det vigtigt, at vi får sat sikring på dagsordenen i branchen. Bakker alle op, kan vi sende et signal til de kriminelle om, at det ikke er værd at forsøge at stjæle værdifuldt udstyr fra en landbrugsejendom eller en maskinstation. For vi har hævet barren, når det gælder om at sikre det værdifulde udstyr, fremhæver chefkonsulent Kasper Kjær Jensen fra brancheorganisationen i politiets pressemeddelelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu