ANNONCE

Advarer om tungmetal i disse fødevarer

6. januar 2021 19:13 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

De fleste fødevarer indeholder cadmium - men nogle indeholder farligt meget.

Det siger dig måske ikke det helt store, men tungmetallet cadmium findes i alt, hvad du spiser.

Dog er der nogle fødevarer, der indeholder meget cadmium. Det er et problem, for det ophobes i lever og nyrer og er derfor farligt i store mængder.

Det skriver Mad Med Mindre Kemi – et initiativ under Fødevarestyrelsen – på Facebook.

Den almindelige dansker er allerede i nærheden af det højst anbefalede indtag af tungmetallet – derfor anbefaler Fødevarestyrelsen, at man undgår for meget af de fødevarer, der har et højt indhold.

Kræftfremkaldende

Miljøstyrelsens hjemmeside kan man læse yderligere om cadmium.

Her står blandt andet følgende:

“Cadmium er et grundstof, der er giftigt for både mennesker og miljø. Hos mennesker kan cadmium føre til giftige effekter særligt i nyrerne. Der ses også effekter på skelettet (knogleskørhed) og åndedrætssystemet efter vedvarende udsættelse.”

Varier din kost

Det er derfor vigtigt, at du sørger for at variere din kost.

En kernesund fødevare som hørfrø indeholder nemlig eksempelvis meget store mængder cadmium – og så er den pludselig ikke så kernesund endda, hvis ikke man sørger for at variere kosten.

Andre fødevarer skal man sørge for at rense grundigt, inden man spiser dem.

I galleriet over artiklen kan du blive klogere på, hvilke fødevarer der indeholder meget cadmium.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu