ANNONCE

Advarer: Tre programmer du bør slette nu

21. januar 2021 06:05 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Der findes en række programmer på din computer, du bør overveje at slette, da de kan udgøre en sikkerhedsrisiko

En række programmer, der førhen har været anbefalelsesværdige, kan nu udgøre en sikkerhedsrisiko på din pc.

Derfor bør du få dem slettet, skriver magasinet Komputer For Alle.

Et af programmerne er endda den ekstremt populære videotjeneste Zoom, som Komputer For Alle altså mener ikke er sikkert nok.

Magasinet har samlet tre programmer, som det anbefales, at man sletter med det samme.

Klik videre i galleriet ovenfor artiklen og se de tre programmer.

Pas på med NemID

En ting er, hvad du kan gøre på din egen pc – noget andet er en offentlig.

Selvom man måske skulle tro, at offentlige pc’er på for eksempel biblioteket burde være sikre, er det nemlig langt fra tilfældet.

Faktisk står det så slemt til, at Keld Norman, it-sikkerhedskonsulent hos it-sikkerhedsfirmaet Dubex, i Ingeniøren advarer borgere mod at håndtere deres personlige oplysninger på disse computere:

– Jeg ville aldrig selv bruge NemID på en offentlig bibliotekscomputer. Alle har adgang til dem – også folk, der er ude på at lave alle mulige ulykker, siger han til Ingeniøren.

Du kan læse mere her:

Ekspert: Her ville jeg aldrig bruge NemID

Fakta

Langsom computer? Det her kan du gøre

  1. Fjern programmer du ikke længere bruger. De fylder, og deres indstillinger forstyrrer computerens velbefindende.
  2. Rens computeren for skidt. Der kan ligge alverdens rådne elementer i din computer. Sørg derfor for at skaffe dig – betalt eller gratis – programmer, der kan hjælpe dig med at rydde op.
  3. Få styr på, hvilke programmer der åbner, når du tænder computeren. Du kan selv bestemme, hvilke programmer der starter af sig selv. Ubrugelige opstartsprogrammer kan gøre din computer langsommere.
  4. Diskfragmentering: Det lyder forvirrende og dødsygt, men det er guld værd. På Windows-computere finder du systemet ved at højreklikke på dit hoveddrev (ofte C-drevet), klikke på egenskaber, så funktioner og til sidst optimer. Diskfragmentering er ikke nødvendig på en SSD-harddisk. Medieland anbefaler i øvrigt, at du gør det mindst hver tredje måned.
  5. Din computer kan også blive overbelastet med arbejde, hvis den ikke kan komme af med overskydende varme. Derfor er det en rigtig god idé at holde den ren for støv – eventuelt med en støvsuger. Det kan lade sig gøre, men husk at tage strømstikket ud først.

Kilde: Medieland.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu