ANNONCE

Advarer: Voldsomt vejr rammer her

4. august 2020 04:14 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Danmarks Meteorologiske Institut har udsendt et varsel om voldsomt vejr gældende fra torsdag.

Som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet, passerer der tidligt onsdag en varmfront fra sydvest, og det gør, at det vil vælte ind over os med varm og tør luft.

– Onsdag er skiftedagen, og så bliver der noget for de, der synes, det generelt har været for koldt denne sommer, sagde vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Mette Wagner, tidligere til Newsbreak.dk.

Faktisk bliver vejret så varmt senere på ugen, at DMI netop har udsendt et varsel i kategori 1, voldsomt vejr, for det sydlige og sydvestlige Jylland.

Varslet gælder fra torsdag middag og frem til søndag aften, og er blevet udsendt som følge af risikoen for en regional hedebølge i området.

“Tør og meget varm luft vil de følgende dage strømme op over Danmark fra syd og sydøst, og det forventes fra torsdag og resten af ugen makstemperaturer op mellem 24 og 28 grader i det meste af landet. I det sydlige og sydvestlige Jylland kan makstemperaturerne nå op mellem 28 og ca. 30 grader, hvilket betyder en risiko for en regional hedebølge,” skriver DMI på hjemmesiden.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke grupper der skal være særligt påpasselige i det meget varme vejr.

Newsbreak.dk følger løbende vejrsituationen…

Fakta

Hedebølge eller varmebølge?

Mange forveksler formentlig begreberne varmebølge og hedebølge med hinanden. Selvom det i begge tilfælde betyder høje temperaturer, er der dog en klar forskel på de to.

Således er kravene til en varmebølge en smule mindre end til en hedebølge – temperaturen behøver nemlig “kun” at komme op på 25 grader tre dage i træk – og altså ikke 28 grader, som det er tilfældet med en hedebølge.

Uanset om der er tale om en hedebølge eller en varmebølge, vil det for mange danskere formentlig føles rigtig varmt.

Derfor kan det være godt at vide, hvordan man køler sin bolig ned i sommervarmen. Det kan du se gode tips til i denne artikel:

Luft ikke ud: Sådan køler du din brandvarme bolig ned

Også bilen kan komme op på svimlende temperaturer, når sommersolen for alvor bager. Her kan du se, hvordan du lynhurtigt får kølet din bil ned efter en lang dag i solen.

Træt af en brandvarm bil? Sådan køler du den på ét minut

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu