Advarsel: Bakteriefyldt kylling trækkes tilbage

26. oktober 2015 19:37 | Af: Matias Mortensen
 
Advarsel: Bakteriefyldt kylling trækkes tilbage
Det campylobacter-ramte kød har overskredet sin holdbarhedsdato, men det kan stadig være opbevaret på frost nogle steder.
Det campylobacter-ramte kød har overskredet sin holdbarhedsdato, men det kan stadig være opbevaret på frost nogle steder.

Det campylobacter-ramte kød har overskredet sin holdbarhedsdato, men det kan stadig være opbevaret på frost nogle steder. Foto: Scanpix

Der er fundet for højt indhold af campylobacter-bakterier i kyllingebryst, som nu trækkes tilbage.

Fødevarestyrelsen advarer mod at spise kyllingebryst, hvor der er fundet et for højt indhold af campylobacter.

– Hvis kødet ikke gennemsteges, eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smittet med campylobacter. Symptomerne kan blandt andet være diarré, kvalme, mavesmerter, opkast og feber, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Kødet stammer fra Frankrig, en det er solgt af virksomheden Dencon Foods A/S i Haderslev. Her blev det solgt videre til Genz Kød A/S i København. Hvor det eventuelt er solgt videre derfra, har Fødevarestyrelsen ikke oplysninger om.

Kødet har overskredet holdbarhedsdatoen, men da det stadig kan være opbevaret på frost, bliver det altså trukket tilbage.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at man smider kødet ud eller afleverer det tilbage, hvor det er købt.

Helt præcist er der tale om følgende fødevare:

Kyllingebryst supreme, 200g+
Varenummer: 4-2159 K
Lot 15411003
Sidste anvendelsesdato: 19/10 2015
Fremstillet i Frankrig af aut. Nr. FR 53.121.001 CE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu