ANNONCE

Advarsel: Corona-tricktyve går efter ældre

16. marts 2020 16:03 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Politiet advarer om corona-svindlere.

Søndag formiddag blev en 70-årig kvinde fra Aarhus-området kontaktet på sin bopæl af tre ukendte personer.

Personerne, to unge mænd og en kvinde, bankede på kvindens terrassevindue, viftede med nogle papirer og sagde noget om coronavirus. Det skriver Østjyllands Politi.

Den 70-årige kvinde gjorde det helt rigtige. Godt forskrækket valgt hun ikke at åbne døren for de tre.

De beskrives alle som værende i alderen 20-25 år. Yderligere signalementer findes ikke.

Politiet advarer

Allerede torsdag advarede Nordsjællands Politi om tricktyve, der benyttede udbruddet af coronavirus som deres ondsindede skalkeskjul.

Tyvene udgiver sig for at komme fra sundhedsvæsenet eller hjemmeplejen på grund af coronavirus, eller at de skal vise, hvordan håndsprit virker.

Onsdag eftermiddag havde en ældre kvinde fået besøg af en kvinde, der ønskede at forklare hende, hvordan hun bedst muligt benytter sig af sprit.

Den 86-årige opdagede efter besøget, at der var stjålet et kontantbeløb samt et bankkort. Gerningskvinden beskrives som værende mellem 30 og 35 år, 162 centimeter høj, almindelig af bygning med langt, sort hår og iført mørkt tøj. Hun talte dansk med accent.

Tre tricktyve på besøg

I Charlottenlund fik en 80-årig kvinde besøg af en kvinde, der fortalte, at hun kom fra et hospital og ville vise hende, hvordan man spritter sit hjem ordentligt af. Imens de to talte sammen gik to mænd ind i lejligheden og stjal et pengeskab.

Kvinden beskrives som værende udenlandsk af udseende, mellem 160 og 165 centimeter høj og almindelig af bygning med brunt hår. Hun talte dansk og var iført en frakke. Mændene beskrives som værende udenlandsk af udseende.

Luk ikke fremmede ind

En 81-årig mand oplevede lignenede i Charlottenlund, da han også fik besøg af en kvinde, der ville vise ham, hvordan boligen skal sprittes af. Da hun hørte lyde i stuen, gik kvinden igen.

Hun beskrives som værende cirka 170 centimeter høj, dansktalende med brune øjne.

Nordsjællands Politi opfordrer til, at man som udgangspunkt ikke lukker fremmede ind i sin bolig. Venter man besøg eksempelvis fra hjemmeplejen, men er i tvivl om vedkommende, stammer derfra, skal man bede om legitimation.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu