Advarsel: Dette sengetøj er giftigt for dit barn

2. juni 2015 09:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Advarsel: Dette sengetøj er giftigt for dit barn
Foto: Jysk.
Foto: Jysk.

Foto: Jysk.

Er det motivet af superhelten Spiderman, der pryder dit barns madras? Så er der en rigtig god grund til at tjekke, hvor og hvornår det er købt.

Møbelkæden Jysk har nemlig valgt at tilbagekalde et sengelinned, der går under navnet SPIDER-MAN 2, da det kan være farligt. Det skriver bt.dk.

Miljøstyrelsen har fundet frem til, at der er aromatiske aminer i Jysks Spiderman-lagener, som dermed kan udgøre en sundhedsrisiko.

»Produktet udgør en sundhedsmæssig risiko, så vi beder derfor kunder, der har købt SPIDER-MAN 2-sengelinned, om at stoppe med at bruge det og aflevere det i nærmeste Jysk-butik, hvor man vil få pengene retur eller få byttet til en anden vare. Kunder, som har købt dette sengelinned online, bliver kontaktet direkte,« skriver Jysk på sin hjemmeside.

Kan være kræftfremkaldende

Aromatiske aminer kan være kræftfremkaldende. Visse typer desuden blevet forbundet med en lang række andre sundhedsskadelige effekter, blandt andet allergi, nedsat forplantningsevne med mere.

Det er kun SPIDER-MAN 2-sengelinned med varenummer 1383400 samt ordrenummer 4550155908, der tilbagekaldes. Man kan se numrene i vaskeinstruktionen.

Jysk har solgt 1.078 af lagnerne i perioden november 2014 til maj 2015.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu