Advarsel: Dette værktøj giver fatale skader

22. februar 2019 22:31 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Værktøjet kan ødelægge fingre og lemmer.

Advarsel: Dette værktøj giver fatale skader
Det kan være farligt at bruge et helt bestemt værktøj. Foto: Scanpix

Hvis du er typen, der elsker at hygge med diverse projekter i garagen eller driver dit eget firma, så bør du måske læse lidt ekstra med nu. Sikkerhedsstyrelsen har nemlig været ude at kalde et yderst brugt værktøj tilbage, da der er alvorlig risiko forbundet med brug af det.

Nærmere bestemt er der tale om en træskæreskive. Og nu tænker du måske – hvad er det? Ja, det er en skæreskive, som man bruger i en vinkelsliber – og her er der altså en alvorlig risiko for, at ens fingre kommer i kontakt med skiven. Sikkerhedsstyrelsen advarer direkte for, at det kan betyde amputation af fingrene.

Men det er ikke alene ens fingre, der er i fare – det er også ens legeme og omgivelser, da det er Sikkerhedsstyrelsens vurdering, at denne træskæreskive kan medføre, at motorsavskæden kan løsne sig. Dette vil betyde, at kæden kan blive slynget mod brugeren af maskinen og betyde en fatal ulykke.

Træskiven er solgt hos flere webbutikker, hvor den har flere forskellige navne. Den er blandt andet solgt under navnene Woodworking-chain-plate og Tooth-carving-disc.

Produkterne er stadig i handel på udenlandske hjemmesider, men det formodes fra Sikkerhedsstyrelsen, at produktet vil blive forbudt i hele EU.

Har du købt træskæreskiven er anbefalingen helt klar – du skal stoppe med at bruge den med det samme og levere produktet tilbage.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu