Advarsel: Du skal ikke købe julegaver fra disse sider

12. december 2018 18:52 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Siderne sælger ellers både legetøj og sko billigt. Det er der en god grund til.

Hvis du er på jagt efter et godt tilbud på legetøj eller måske noget nyt tøj, skal du vide, at alle flere danske brands for tiden er ofre for svindelforsøg. Newsbreak.dk har talt med Toke Mølgaard, kommunikationschef for E-mærket, der indsamler oplysninger om falske web-butikker, og som gør deres for at få de falske butikker lukket igen hurtigst muligt.

Det er dog ikke altid lige til, og i skrivende stund er de tre hjemmesider, Newsbreak.dk har undersøgt, åbne for “kunder,” og det er uvist, hvornår de bliver lukket. Så længe butikkerne ikke er lukket, er der en risiko for, at danske kunder besøger dem i den tro, at de her kan finde årets bedste og billigste julegaver.

Der er intet nyt i, at fupbutikker bruges til både at sælge dårlige kopivarer og stjæle personoplysninger fra dem, der falder i fælden, men Toke Mølgaard fortæller, at det er relativt nyt, at svindlerne nu også misbruger danske brands i forsøget på at fuppe sagesløse danskere.

– Det seneste år er vi også stødt på danske brands, siger Toke Mølgaard til Newsbreak.dk.

Hvis du handler hos en fupbutik, betyder det ikke nødvendigvis, at du går glip af en vare. Det kan godt være, du får et eller andet med posten, men oftest er det et dårligt kopiprodukt. Hvad værre er, bliver oplysninger om din person, din adresse og dine kreditkort samlet ind på siderne og solgt for småpenge til senere svindelbrug.

Lille marked med mange handlende

Toke Mølgaard fortæller, at det kan virke besynderligt at bruge danske brands til at svindle med, istedet for eksempelvis Nike, der ifølge Emærket er det mest populære brand hos svindlerne, da Nike kan bruges til at svindle med i et langt større omfang.

– Danmark er ikke et kæmpe-marked, men omvendt er vi nogle af dem der bruger masser af vores penge på nettet, siger Toke Mølgaard. Han gætter på, at svindlerne har valgt de danske brands, fordi forbrugerne tænker, at de er sikre at købe på nettet, netop fordi svindlerne vel ikke kunne finde på at misbruge dem.

Men som du kan i galleriet til denne artikel, har svindlerne alligevel valgt at misbruge flere forskellige danske brands i jagten på dine penge. Der bør du altså ikke handle.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu