Advarsel: Hold dig fra disse flyselskaber

30. november 2018 15:01 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Listen bliver udarbejdet i EU-regi, og det tilrådes ikke EU-borgere at rejse med selskaberne.

Advarsel: Hold dig fra disse flyselskaber
Det er værd at kende til listen, hvis du rejser uden for EU's grænser. Foto: Scanpix.

109 flyselskaber er havnet på en EU-liste, fordi de har så store problemer med sikkerheden, at man fra EU-regi slet og ret fraråder EU-borgere at rejse med selskaberne.

Du kan se hele listen her, og du vil nok hurtigt bide mærke i, at en del af selskaberne opererer meget, meget langt væk fra Danmark.

Alligevel er det værd at vide, hvilke selskaber der er tale om, for nok kan de ikke operere i EU, men det er en anden snak i resten af verden.

– EU’s sorte liste er tænkte som et redskab til rejsende, der rejser uden for EU, for her er der intet der hindrer usikre flyselskaber i at operere, og både ferierejsende og forretningsrejsende kan risikere at komme om bord på et sortlistet fly. Der er for eksempel mange lande i blandt andet Afrika på listen, som forretningsrejsende og NGO’er rejser til og fra. Og så er alle flyselskaber i Nepal stadig på listen, hvilket har stor betydning for de mange danskere, der hvert år rejser til landet, siger Lars Thykier, administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, i en pressemeddelelse.

Kend dine rettigheder

Med andre ord risikerer du at stige på fly fra et selskab, man i EU-regi slet ikke har tillid til, hvis du skal rejse indenrigs i for eksempel Nepal. Her er det virkelig vigtigt at vide, hvem man skal flyve med.

– Det er besværligt at undgå indenrigsflyvninger i Nepal, men er man allerede booket ind på et sortlistet flyselskab, så kan man i visse tilfælde være berettiget til at annullere eller booke rejsen om. Og under alle omstændigheder er rejsebureauer forpligtede til at oplyse deres kunder om den aktuelle liste over usikre flyselskaber, siger Lars Thykier i pressemeddelelsen.

Rådet fra Danmarks Rejsebureau Forening er, at rejsende tjekker listen og spørger deres rejsebureau, hvis de er i tvivl om noget.

Listen bliver opdateret to gange om året, og den “består af en lang række luftfartsselskaber, som EU-kommissionen ikke mener overholder luftfartssikkerheden. De blacklistede flyselskaber må ikke flyve til og fra EU-landene, men det betyder ikke, at de ikke kan operere uden for EU,” som man kan læse i pressemeddelelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu