ANNONCE

Advarsel: Hold dig væk fra dette værktøj

6. juli 2020 16:08 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod en helt særlig klinge, der kan give alvorlige skader.

Have og husarbejde er på manges to-do-lister, når der står sommerferie på programmet. Det kan være, at haven trænger til en kærlighånd eller at der skal bygges en træterrasse. Men det er vigtigt at have værktøjet i orden.

Skal man ud at udøve den ædle sport at være handyman, så er det vigtigt, at man lige kigger værktøjet igennem en ekstra gang, da Sikkerhedsstyrelsen har bedt AliExpress om at stoppe salget af en helt bestemt savklinge.

Det er langt fra alle, der giver sig i kast med en rundsav eller vinkelsliber, men det er netop til disse to typer værktøj, at klingen kan bruges. Det er når man bruger klingen på en vinkelsliber, at denne bliver farlig, da det kan give et rekyl, der gør, at man kan miste kontrollen med ‘den håndholdte rundsav’, som Sikkerhedsstyrelsen kalder den.

– Klingen er beregnet til en rundsav, men kan i modstrid med produktets tiltænkte formål monteres på en vinkelsliber. Dermed kan den bruges som en håndholdt rundsav. Dette kan forårsage rekyl eller brugeren kan miste kontrollen med værktøjet, og det kan betyde at brugeren kommer til skade, oplyser Sikkerhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Samtidig har Sikkerhedsstyrelsen kontaktet AliExpress, der er den platform, hvor savklingen er solgt og anmodet om at stoppe salget.

Det drejer sig om savklingen Carbide Original Speed Cutter 125 mm 3 Teeth Wood Circular Saw Blade for Angle Grinder Cutting Disc for Wood Carving Cutting and Shaping with 3 Teeth 22.23 mm.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu