Advarsel: Isen er stadig tynd

25. januar 2013 20:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Advarsel: Isen er stadig tynd
Arkivfoto: Colourbox.
Tynd is

Arkivfoto: Colourbox.

Isen på mange søer er stadig ikke stabil nok til, at man kan gå ud på den og skøjte på den. Det fortæller Rådet for Større Badesikkerhed, som også oplyser om, at der vanker bøder, hvis man overtræder sikkerhedsreglerne.

 

Selv om isen ikke er godkendt til at gå ud på, er der mange, der bliver fristede af det frosne vand. Og det er ifølge rådet et stort problem, fordi folk ikke kender den fare, de bringer sig selv i.

Specielt skal man være opmærksom, når man de kommende dage vover sig af sted på tilfrosne søer, for der er ændringer i vejret mod mere varme.

Derfor er rådets løftede pegefinger, at man skal blive på land med fast grund under fødderne, med mindre kommunen har skiltet med godkendelse. Og er der nogle, der overtræder reglerne, kan det betyde en bøde.

Ifølge sn.dk oplyser Nordsjællands Politi, at det koster 1.000 kroner at gå ud på is, der ikke er godkendt til at færdes på. Politiet har de seneste dage gentagne gange måttet jage børn og unge væk fra søerne og fra Roskilde Fjord, men bøderne kan være en effektiv stopper for vovehalsene.

For at tjekke hvilke søer, der har fået god fra myndighederne, kan man gå ind på kommunernes hjemmesider.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu