ANNONCE

Advarsel: Klik IKKE på disse links

2. august 2016 13:58 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Igen prøver svindlere at få dig til at klikke på links i mails og sms'er.

Så er der igen advarsler fra Rigspolitiet og Nets omkring svindel med mails og sms’er.

Udgangspunktet er altid: Lad endelig være med at klikke på et eventuelt link – hverken i sms’er eller i mails.

– Hvis man klikker på links på de falske mails, kan man få en trojansk hest ind på sin computer, har Ulrik Marschall, presserådgiver hos Nets tidligere sagt til Newsbreak.dk, da vi gjorde ham opmærksom på svindel-mails fra “iTunes”. En falsk mail, og altså ikke fra iTunes, forstås.

Disse såkaldte ‘trojanske heste’ er altså dem, der kan aflure koder og andre oplysninger til blandt andet Netbank.

Også sms’erne kan indeholde links, som man kan, men altså ikke skal, klikke på. Det har fået navnet ‘smishing’ – inspireret af det tidligere begreb ‘phishing’, som foregik via email.

– Det er et relativt nyt fænomen, som vi har set en del til det seneste år. De forsøger at franarre kunderne personlige oplysninger, har pressechef hos Nets, Søren Winge, tidligere udtalt til TV 2.

Hvis du modtager e-mailen eller sms’en, skal du undlade at opgive nogen form for personlige kortdata.
Du opfordres til at videresende den til Nets’ phishing-analyse afdeling, phishing-dk@nets.eu og herefter slette den.

Har du allerede opgivet dine personlige data, skal du hurtigst muligt kontakte din bank og sørge for at få spærret den/de konti eller det/de betalingskort, du har afgivet oplysninger om.

Nyt tiltag

I den sidste tid har svindlerne taget endnu et middel til sig: Opringninger, hvor de i flere tilfælde har udgivet sig for at ringe fra Microsoft. Her er rådet selvfølgelig det samme: Giv aldrig personfølsomme oplysninger ud til fremmede og ukendte personer.

Vi har samlet et galleri over nogle af svindlernes forsøg på at lokke pengene fra dig. Klik dig igennem det øverst i artiklen. Får du lignende beskeder, skal du altså straks slette dem og må

Du kan også læse mere om smishing og phishing hos Nets

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu