ANNONCE

Advarsel mod farligt stof i slankeprodukter

12. januar 2012 18:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Advarsel mod farligt stof i slankeprodukter
Billede mangler

Januar er per definition en måned, hvor mange forsøger at tabe sig. Men man skal passe på med at tage en nem genvej via udenlandske slankeprodukter.
Lægemiddelstyrelsen advarer specielt mod slankeprodukter, som er købt over internettet.
Det drejer sig blandt andet om produkter, som for eksempel te, kaffe, milkshake og juice, som kan indeholde stoffet sibutramin.
Sibutramin påvirker signalstoffer i hjernen, hvilket hæmmer appetitten. Bivirkningerne af stoffet kan være alvorlige og kan vise sig som hjertebanken, forhøjet blodtryk, hedeture, forstoppelse, kvalme, søvnbesvær, hovedpine, angst, svedtendens og smagsforstyrrelser.
Lægemiddelstyrelsen har sammen med andre europæiske myndigheder fundet mere end 40 forskellige produkter med udeklareret sibutramin i 2011.
Alle godkendte sibutramin-produkter blev suspenderet fra det europæiske marked i januar 2010. Risikovurderingen viste, at risikoen for hjerte-kar-sygdomme er større end de sundhedsmæssige fordele, der opnås ved vægtreduktion med sibutramin.
Man kan dog stadig købe produkter indeholdende sibutramin, og forbrugerne har derfor meget dårlige muligheder for gennemskue, hvad der er fup, og hvad der er fakta.
Lægemiddelstyrelsen opfordrer på den baggrund forbrugerne til at være meget varsomme ved køb af slankeprodukter over internettet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu