ANNONCE

Advokat: Dorph havde sex med praktikant

6. januar 2021 09:24 | Af: Claus Jessen, cj@newsbreak.dk

- Men min klient afviser, at han krænkede kvinden. Jes Dorph har fået en urimelig behandling i advokat-undersøgelsen, fastslår Mette Grith Stage

Advokat Mette Grith Stage mener, at den nu fyrede TV2-vært Jes Dorph-Petersen har fået en urimelig og unfair behandling af sin nu gamle arbejdsplads.

-Han har ikke fået en retfærdig behandling. Det er TV2, som går ud og efterlyser krænkede personer. TV2 har henvendt sig til alle nuværende og tidligere ansatte. Herefter er der to kvindelige journalistpraktikanter, som føler sig forurettet.  Jes Dorph bliver indkaldt til et interview om henvendelserne af den advokat, som forestår undersøgelsen på TV2. Han får at vide, at interviewet er frivilligt. Men hvis han ikke deltager, så vil advokaten lægge mere vægt på kvindernes forklaring, siger Mette Grith Stage til Newsbreak.dk.

Mette Grith Stage bekræfter, at Jes Dorp tilbage i 2001 havde sex med den journalistpraktikant, som i dag beskylder ham for et regulært sexovergreb.  Den nu tidligere studievært afviser dog, at han på nogen måde har tvunget kvinden til sex, således som hun har forklaret.

Vidner bakker Jes op

-Advokaten bag undersøgelsen har talt med vidner i sagen, og disse vidner bakker ikke kvindernes forklaring op. Alligevel bliver Jes Dorph beskyldt for sexchikane. Det er ikke rimeligt.

Mette Grith Stage henviser også til, at der på daværende tidspunkt ikke var nedskrevet nogen form for interne regler for studieværters opførsel på TV2.

-Men er det efter din mening alligevel ikke rimeligt, at han bliver fyret. Studieværter er TV-stationernes ansigt udadtil. Og når man ser Jes Dorph-Petersen tone frem på skærmen, så vil det tænde en lang række billeder i seernes hoveder efter denne sag?

-Det er efter min opfattelse helt urimeligt, at man efter 18-20 år vurderer, at min klient ikke er værdig til at være studievært på baggrund af det her. Man ser på fortidens synder med nutidens Meetoo-briller. Jes afviser pure, at der har været tale om en krænkelse. Tilbage står så, at han har haft sex med praktikanten. Jeg kan ikke se, hvordan det i sig selv skulle gøre ham utroværdig som studievært, fastslår Mette Grith Stage, som har repræsenteret den kendte studievært under afskedigelsessagen.

Flere chefer faldet

For kort tid siden måtte studievært og tidligere nyhedschef Jens Gaardbo forlade TV2, da han erkendte, at han ikke altid havde optrådt værdigt og klogt i sin tid som chef. De nærmere omstændigheder, der førte til studieværtens bratte fald, har dog aldrig været offentliggjort. Jens Gaardbo har givetvis indgået en fratrædelsesaftale med TV2, hvor ingen af parterne udtaler sig om de konkrete hændelser.

Jes Dorph-Petersen har oplyst, at TV2 også har forsøgt at få en aftale med ham, hvilket han dog pure har afvist. I stedet er den fyrede TV-vært gået i offensiven på Facebook og i dagbladet Politiken, som onsdag kan folde hele den celebre sag ud for læserne.

Også TV2’s tidligere nyhedsdirektør Michael Dyrby måtte for fem år siden forlade sin post, da han blev afsløret i at have sendt opsigtsvækkende nøgenfotos af sig selv til en elskerinde.

TV2’s indholdsdirektør Lotte Lindegaard fastslår overfor Politiken, at krænkelser er uforenelige med at bestride en position, hvor man er et billede på TV2’s værdier.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu