ANNONCE

Advokat for Danmarks kendisser

25. marts 2021 07:49 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Anders Nemeth er en af landets mest erfarne forsvarsadvokater med flere opsigtsvækkende sager på cv'et. Den 25. marts runder han 50 år

Hvad har Stein Bagger, Nicklas Bendtner, Rasmus Paludan og Henrik Qvortrup til fælles?

Jo, de har alle været igennem opsigtsvækkende retssager – og de har alle haft Anders Nemeth som deres forsvarsadvokat.

Disse er dog blot nogle af de kendte personligheder, der i tidens løb har været repræsenteret af Anders Nemeth, der er en af landets mest erfarne forsvarsadvokater. Han fylder 50 år den 25. marts.

Juraen ligger i blodet, for hans far er den kendte advokat Karoly Nemeth.

Selv blev Anders Nemeth uddannet jurist i 1996 fra Københavns Universitet. Siden har han blandt andet undervist på selv samme uddannelsesinstitution, ligesom han har været ansat hos anklagemyndigheden.

I dag har han sit eget advokatfirma med sin hustru Anja Nemet i et firma, som blev startet i 2001.

Mens Anja Nemeth primært beskæftiger sig med film- og tv-kontrakter, specialiserer Anders Nemeth sig i sager om påstået økonomisk kriminalitet.

Og det er altså her, han for alvor er blevet kendt for særligt de mere kulørte retssager med kendisser i centrum.

Kendisser på stribe

Ud over Bendtner, Bagger, Paludan og Qvortrup har navne som Lars Nørholt, der som stifter af lampefirmaet Hesalight endte i en af landets største erhvervsskandaler, og Amalie Szigethy, kendt fra Paradise Hotel, været klienter hos Nemeth.

Han beskrives ofte som ekstremt velstruktureret og med en detaljesans ud over det sædvanlige, og Anders Nemeth har altid taget sager, hvor der er meget på spil.

Både når det gælder den offentlige opinion, men også de mennesker, der er tiltalt for kriminalitet.

Anders Nemeth og hans hustru Anja bor i Klampenborg, men kigger i øjeblikket på mulighederne for at flytte til København, hvor advokatkontoret har til huse. Parret har fire børn.

Fødselsdagen skulle egentlig være holdt i Portugal, men på grund af corona foregår den hjemme med en god flaske champagne – og en snak om, hvor turen går hen, næste gang der skal rejses.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu