ANNONCE

Advokat forundret over Københavns Politi

25. januar 2012 20:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Advokat forundret over Københavns Politi
Billede mangler

Knud Foldschak er meget glad for Landsrettens dom, men forundret og skuffet over politiets udmelding efter dagens afgørelse.
Foldschak er advokat for de 250 klimademonstranter, der i dag fik landsrettens ord for, at det var ulovligt, da politiet med en såkaldt knibtangsmanøvre anholdt i alt 905 mennesker under klimatopmødet – og lod dem sidde på jorden i op til fire timer.
Alligevel siger politiet ikke direkte undskyld, og det undrer advokat Knud Foldschak.
“Når man I så klar en dom, hvor man får at vide, at man har handlet nedværdigende og er blevet dømt i henhold til torturbestemmelser i de internationale konventioner, så er jeg selvfølgelig meget skuffet over, at man ikke kan sige markant undskyld,” siger Knud Foldschak til Newspaq.
Politiet har ikke villet kommentere yderligere på sagen, men har udsendt en pressemeddelelse.
“Hvis jeg skal sammenfatte Østre Landsrets dom, så siger den, at vi handlede rigtigt i situationen ved at gribe håndfast ind, men at vi skulle have gjort det anderledes og bedre,” siger politidirektør Johan Reimann i en pressemeddelelse.
Knud Foldskack opfordrer nu politiet til at komme med en ordentlig undskyldning.
“Jeg håber, at politiet kan komme med en klar undskyldning nu, så vi kan få genetableret den tillid, vi skal have til politiet omkring, at man kan demonstrere og ytre sig,” siger advokaten til Newspaq.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu