Advokat: Østrig har svigtet dansk far

4. april 2012 13:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Advokat: Østrig har svigtet dansk far
Billede mangler

Det tyder på, at de østrigske myndigheder adskillelige gange har valgt at lukke ørerne, når Danmark krævede udlevering af en femårig dansk dreng.
40-årige Thomas Sørensen er nu i Danmark og er gået under jorden med sin søn. I går hentede han sønnen i Graz i Østrig og flygtede tilbage til Danmark.
“Det er en familie, der har boet i Danmark, og derfor er udgangspunktet, at det er de danske myndigheder, der skal afgøre sagen. Man har så rejst en bortførelsessag over for de østrigske myndigheder, der ikke har overholdt deres internationale aftaler om, hvordan man skal håndtere disse sager,” siger formand for Danske Familieadvokater, Helle Larsen, til Newspaq.
Hun udtaler sig på baggrund af de referater, der er fremme om sagen. De viser, at det er den 40-årige Thomas Sørensen, der har forældremyndigheden over sønnen.
Helle Larsen har sympati for Thomas Sørensens handling.
“Det er de østrigske myndigheder, der har ansvaret for at bringe barnet hjem. Når man har en helt klar afgørelse, men myndighederne ikke lever op til sine forpligtigelser, så forstår jeg godt, at han bliver frustreret,” siger Helle Larsen.
Thomas Sørensens østrigske ekskone flyttede i 2010 tilbage til Østrig med sønnen. Siden afgjorde østrigske myndigheder på trods af internationale regler, at sønnen ikke skulle udleveres.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu