ANNONCE

Advokater: Kloaker hindrer boligsalg

7. november 2011 07:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Advokater: Kloaker hindrer boligsalg
Billede mangler

Danske Boligadvokater oplever, at købere er ekstra opmærksomme på risiko for oversvømmelse efter sommerens store vandmængder. Et tjek af boligens kloakforhold kan øge muligheden for salg.
 
Mange husejere opdager først, at der er noget galt, når skaden er sket, og det kan blive en dyr fornøjelse. Ifølge Bolius kan det koste op til 250.000 kr. at sikre sig mod oversvømmelse i kælderen, og det er noget køberne er opmærksomme på.
 
– Siden sommerens voldsomme skybrud over Danmark oplever vi, at boligkøbere i langt højere grad end tidligere har fokus på risikoen for oversvømmelse og vandskader. Derfor råder vi også boligsælgerne til at være særligt opmærksomme på eventuelle fejlkonstruktioner og skader på kloak og afløb, fortæller Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske Boligadvokater.
 
Og det er ikke bare boligkøberne, der er bekymrede. Regeringen har på den nye finanslov øremærket 10,8 mio. kr. til oprettelse af en task force, der bl.a. skal hjælpe kommunerne med at forebygge oversvømmelser.
 Ejers eget ansvar
Men kommunen har kun ansvar for den del af kloakstikledningen, der går fra hovedkloakken og frem til ejendommens skel. Hvis vandet i kælderen skyldes for små kloakledninger på ejendommens grund, så er det almindeligvis boligejerens eget ansvar. Derfor er det vigtigt, at boligejerne får klarhed over egne kloakforhold.
 
Danske Boligadvokater anbefaler desuden, at boligejere tegner en udvidet husforsikring, der dækker eventuelle skader fra kloakken helt eller delvist. Og at boligkøbere tegner en udvidet ejerskifteforsikring, der dækker eventuelle lovliggørelse af stik- og kloakledninger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu