Ægtepar chokeret: Tæt på vanvittig ulykke

9. juli 2019 09:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Det var nær gået helt galt, da ægteparret skulle til Norge.

Et ældre tysk ægtepar var forleden millimeter fra en fatal ulykke, da skulle besøge udsigtsplatformen Stegastein, der ligger i Aurlands Kommune centralt i Norge.

Ad små snørklede veje med et frit fald på 600 meter ned af et stejl fjeldside kørte parret i deres autocamper mod udsigtspunktet. Det skriver den norske avis Dagbladet.

Artiklen fortsætter under videoen

På vej op mod Stegastein standsede ægteparret for at komme ud og tage et billede.

Desværre glemte de at trække håndbremsen og autocamperen begyndte derfor at trille baglæns – med ægteparret inden i – tilbage af den stejle, snoede vej.

En lille betonkant yderst ved bjergsiden stoppede heldigvis autocamperen fra at styrte direkte i afgrunden – men den hang ud over klippesiden med ægteparret siddende inde i.

Da autocamperen stod stille kunne ægteparret komme ud.

Et spørgsmål om millimeter

Bilbjærgnings-chaufføren Anders Frydenlund blev tilkaldt for at fjerne autocamperen.

Da han mødte det tyske ægtepar var de rolige.

– Da jeg kom frem til ulykkesstedet, var ægteparret rolige, men den ældre kvinde var dog stadig lidt chokeret over oplevelsen, forklarer han.

Havde autocamperen trillet bare et par millimeter mere kunne der være sket en katastrofe. Så var den styrtet ned ad klippesiden med ægteparret inden i.

Sker ofte

Det er i øvrigt ikke første gang Anders Fredenlund skal assistere biler på de snoede bjergveje i området omkring Stegastein.

– Om sommeren er der næsten et eller andet galt hver dag. Det er meget dårlige og meget smalle veje på Vestlandet. Og det kan føre til uheldige og farlige situationer for dem, som ikke er vant til at køre i området, siger Anders Frydenlund.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu