ANNONCE

Ægtepar dræbt i dødsulykke: 31-årig tiltalt

30. september 2019 16:20 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En 31-årig mand er tiltalt for uagtsomt manddrab efter en ulykke, der kostede to mennesker livet i november. Tirsdag skal han for retten.

En 31-årig mand fra Fredericia skal tirsdag for retten i Kolding, hvor han er tiltalt for sin rolle i en trafikulykke 21. november 2018, der kostede et ældre ægtepar fra Tarm i Vestjylland livet. Det skriver Jydske Vestkysten.

70-årige Johannes Kjær Jensen omkom på stedet, mens 68-årige Hanne Kjær Jensen døde den 15. januar 2019 efter et sygdomsforløb med komplikationer.

Parret blev begravet ved en dobbeltbegravelse i Tarm Kirke sidst i januar. Newsbreak.dk var med:

– En betjent tager røret og forklarer, at min far er afgået ved døden. Han fortæller, at han var blevet fastklemt ved ulykken. Jeg ringer straks til min storebror, Jesper, der brød sammen. Vi begiver os begge mod sygehuset i Herning, hvor vores mor bliver bragt til. Meldingen fra ulykkesstedet var, at hun var hårdt kvæstet, fortalte parrets 41-årige søn Thomas dengang til Newsbreak.dk.

Frontal ulykke

Ved ulykken den 21. november bragede de to biler frontalt sammen. De kom kørende i hver sin retning på Tarm Landevej ved Søndre Omme, hvor en varebil som den dengang 30-årige tiltalte kørte over i den forkerte side af vejen.

Tirsdag vil anklageren forsøge at bevise, at den tiltalte over en strækning på omtrent 10 kilometer ikke har kørt så langt til højre i sin kørebane som muligt, herunder da ulykken indtraf.

Anklagemyndigheden vil gå efter en fængselsstraf samt en betinget frakendelse af kørekortet til den 31-årige.

En advarsel

Da brødrene Thomas og Jesper valgte at stå frem og fortælle Newsbreak.dk om den ulykke, der kostede deres forældre livet, var det blandt andet med det formål, at sætte fokus på trafiksikkerhed.

Det fortalte Thomas til Newsbreak.dk:

– Derfor vil vi gerne appellere til, at folk virkelig tænker over det der med fart, opmærksomheden, narko- og spirituskørsel. For vi ser det alt for tit at uskyldige mennesker bliver revet bort i voldsomme ulykker. Nu har vores familie prøvet det på vores egen krop og man står tilbage med en følelse af, at det er uretfærdigt. Vi ønsker blot, at flere tænker over de konsekvenser fart og uopmærksomhed har og at vi måske sammen kan hjælpe hinanden til at blive mere bevidste om det, siger Thomas.

Newsbreak.dk følger retssagen tirsdag.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu