ANNONCE

Ægtepar på genbrugsplads: -Vi har corona

20. januar 2021 12:11 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Mildt sagt ikke imponeret over parret, der dukkede op

Ægtepar på genbrugsplads: -Vi har corona
Flere genbrugspladser åbnede igen tirsdag den 31 marts. Det har nu skabt en træls situation i Jammerbugt. ArkivFoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Var det dig/jer, der forleden var på genbrugspladsen i Fjerritslev – og fortalte medarbejderne at I havde corona? Så vil Newsbreak.dk meget gerne høre fra jer på mail: redaktion@newsbreak.dk

Det har været nødvendigt for Jammerbugt Kommune at indskærpe, hvordan man skal opføre sig på kommunens genbrugspladser, så længe der er Covid-19-restriktioner. Årsagen er en ikke særlig imponerende hændelse i den forgangne uge.

På genbrugspladsen i Fjerritslev dukkede nemlig to personer, som ifølge eget udsagn var smittet med Covid-19.

– Der skete det, at mine folk, som de plejer, henvender sig til det her ægtepar for at hjælpe med sorteringen. Parret reagerer og siger, de ansatte ikke skal komme nærmere, for de er altså begge smittet med corona, siger driftsleder for genbrugspladserne i Jammerbugt Frank Hofbrandt til Newsbreak.dk.

Folkene, der ville hjælpe med sorteringen, trak sig naturligvis tilbage.

– Det er jo slemt nok, hvis folk kommer på vores genbrugspladser og er smittet med corona. I det mindste fortalte de det, siger Hofbrandt. Episoden har givet anledning til, at de ansatte har fået drøftet, hvordan de agerer, når der kommer kunder – for det gør der.

Kan det vente?

Det er nu blevet indskærpet overfor de ansatte på kommunens genbrugspladser, at de under ingen omstændigheder må komme nærmere kunderne end de krævede to meter, som er udtalt af sundhedsmyndighederne.

– Medarbejderne skal først og fremmest passe på sig selv. Samtidig kan man jo som kunde også godt overveje, om det kan vente, hvis man har en lille samling affald hjemme i haven. Vi har jo åben, så folk må gerne komme, men vi kan jo ikke gardere os mod, at der kommer nogle, som er smittet, siger driftslederen.

Han er mildt sagt skuffet over, at nogle kan finde på at dukke op, når de er smittet. Anbefalingen er så afgjort, at man – hvis man er smittet – udviser nødvendigt samfundssind og isolerer sig, så længe, der er symptomer.

Det er svært at se, at en tur på genbrugspladsen hører under isolation. Driftslederen siger til Newsbreak.dk, at han er helt tryg ved, hvordan situationen er håndteret – og også tryg ved, at genbrugspladsen er åben.

– Der er som sådan ikke noget at være bange for ved at komme her, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu