Ældre afviser ældrebolig til 230 millioner

28. april 2012 12:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ældre afviser ældrebolig til 230 millioner
Billede mangler

To ud af tre ældre, der er blevet tilbudt bolig på Hørsholm Kommunes nye ældrecenter har sagt nej tak.
32 borgere er blevet tilbudt en ældrelejlighed i Hørsholms kommende center Louiselund. Men de 22 har takket nej. Det skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.
Det er borgere med handicap eller andre særlige behov, som gør, at de er visiteret til en ældrebolig.
Men til trods for, at de står på venteliste, har de ikke ønsket at flytte ind i de nye ældreboliger, som står klar i begyndelsen af maj.
Formand for kommunens Social- og Seniorudvalg Thorkild Gruelund (K) er ikke for alvor bekymret for det store byggeri ved Kokkedal Station, der har kostet kommunen omkring 230 millioner kroner.
– I en periode vil det opleves for dyrt, og det er jeg også ked af. Men sådan har det altid været i starten, når man bygger nye ældreboliger, siger Thorkild Gruelund, der erkender, at en månedlig husleje på op til 8.535 kroner for en to-værelses og 10.733 kroner for en tre-værelses lejlighed er dyrt.
Kommunen vil nu udleje 20 af de 43 lejligheder ud til andre pensionister.
– Der vil være nogle borgere, som siger, at det er tiden for os at sælge huset og flytte lidt tættere på golfbanen. Jeg ser det som en kvalitet, hvis vi får folk ind, der er lidt yngre og friskere, siger Thorkild Gruelund.
De borgere, som har takket nej til at flytte ind på Louiselund, må vente på plads i kommunens andre og billigere ældreboliger.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu