Ældre biler koster menneskeliv

15. marts 2012 07:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ældre biler koster menneskeliv
Billede mangler

Hvis alderen på den samlede danske bil-bestand var blot ét år lavere, end den er i dag, ville op mod 30 menneskers liv blive sparet hvert år.
Jo ældre bilen er, jo større er risikoen for personskader.
Når der skete en trafikulykke ville trafikanterne blive kvæstet i stadet for at blive dræbt, konkluderer en ny rapport fra Danmarks Tekniske Universitet, skriver Politiken.
“Intuitivt har man en fornemmelse af, at det betyder noget, om man kører i en ny eller gammel bil, men at effekten er så stor, er det mest markante i rapporten. Det kommer ikke bag på os, for det ligger i forlængelse af andre internationale videnskabelige resultater,” siger seniorforsker Tove Hels til Politiken.
Fra 2004 til 2010 blev der solgt relativt få biler, hvilket er resulteret i, at de danske biler i gennemsnit næsten er blevet et år ældre.
“Vi har kigget på alle de uheld, der skete i 2010 og har sagt: Hvad nu, hvis alle uheld var sket med helt nye biler, altså fra 2010, med de samme førere og de samme uheldssituationer. Så ville vi kunne have sparet 50 dræbte; det er et meget markant resultat,” siger Tove Hels.
Hun peger på, at en skrotpræmie kan give det ønskede incitament til, at folk skifter deres ældre biler ud med nyere biler, hvilket ifølge rapporten vil reducere antallet af dræbte i trafikken.
Kilde: Politiken

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu