Ældre i job frygter tidlig pension

15. maj 2012 15:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ældre i job frygter tidlig pension
Billede mangler

Arbejdslivet på landets hospitaler, skoler, kommuner og politistationer er så opslidende, at hver fjerde FTF’er over 50 år tror, de må trække sig tilbage før pensionsalderen.
Det viser en ny undersøgelse, som hovedorganisationen FTF har foretaget blandt 24.000 af deres i alt 450.000 medlemmer med job som sygeplejersker, lærere, socialrådgivere og politibetjente.
I undersøgelsen svarer deltagere over 50 år på, om de forventer at kunne fortsætte på arbejdsmarkedet, til de bliver 65 år, med deres nuværende job. Det svarer næsten hvert fjerde nej til (22 procent).
Formand for FTF Bente Sorgenfrey mener, undersøgelsen understreger, at det psykiske arbejdsmiljø skal styrkes, hvis danskerne skal arbejde mere, sådan som regeringen lægger op til.
– Hvis regeringen vil have flere til at arbejde mere og i længere tid, er der behov for at styrke indsatsen for et sundt psykisk og fysisk arbejdsmiljø. Derfor er arbejdsmiljø en vigtig dagsorden for FTF ved de kommende trepartsforhandlinger, siger hun.
Personer, der har gode psykiske arbejdsmiljøforhold, vurderer i langt højere grad, at de kan blive i deres nuværende job, til de bliver 65 år. Hvis der er gode udviklingsmuligheder, rolleklarhed og social støtte fra overordnede, regner folk med en sen tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet, viser undersøgelsen.
En gennemsnitsperson med godt psykisk arbejdsmiljø vil således med hele 93 procents sandsynlighed vurdere, at hun kan blive på arbejdsmarkedet, til hun bliver 65 år.
Den tilsvarende sandsynlighed for en person med dårligt psykisk arbejdsmiljø er kun 48 procent.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu