ANNONCE

Ældre opfordres til at droppe bus og tog

19. marts 2020 09:46 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Transportministeren, Ældre Sagen og Faglige Seniorer er gået sammen om en vigtig opfordring.

Transportminister Benny Engelbrecht opfordrer nu sammen med Ældre Sagen og Faglige Seniorer landets ældre til at droppe den kollektive trafik.

Det sker i en fælles pressemeddelelse.

Opfordringen kommer for at undgå, at denne særligt sårbare gruppe udsættes for smittespredning af coronavirus:

– Vi står i en alvorlig situation, hvor vi desværre har set flere ældre borgere blive hårdt ramt af coronavirus. Ældre kan mindske risikoen for, at de bliver smittet ved at undgå bus, tog og metro. Derfor kommer vi nu med denne fælles appel, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Organisationer bakker op

Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup bakker ministerens opfordring op.

– Ældre Sagen sætter pris på den resolutte tilgang de danske sundhedsmyndigheder og politikere har til bekæmpelse af Corona-virus. Alvoren er forhåbentlig gået op for alle nu. Derfor vil jeg opfordre til, at man ikke tager offentlig transport. Bliv hjemme. Hold afstand til hinanden. Vask hænder og brug håndsprit. Vi kan alle gøre noget for at forhindre smittespredningen, og vi skal alle gøre noget, siger han.

Han understreger, at det er vigtigt, at man som pårørende sikrer sig, at ældre familiemedlemmer forstår og respekterer dette.

Faglige Seniors formand Ole Ibsen siger:

– Vi skal så vidt muligt undgå at udsætte os selv for smitterisiko og dermed –spredning. Derfor bakker vi i Faglige Seniorer op om opfordringen. Der er ingen grund til at tage bus, tog eller metro med mindre, det er absolut nødvendigt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu