ANNONCE

Ældre på plejehjem keder sig og er ensomme

9. februar 2012 07:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ældre på plejehjem keder sig og er ensomme
Billede mangler

Mange ældre på plejehjem keder sig og savner kontakt med omverdenen.
Det fastslår Ældrekommissionen, som i dag fremlægger 43 konkrete anbefalinger, der skal højne livskvaliteten for de 42.000 plejehjemsbeboere herhjemme.
Bag de gode råd til politikere og embedsfolk står bl.a. formanden for kommissionen og Ældre Sagen, Bjarne Hastrup.
I dagens Berlingske præsenterer han i en kronik fem værdier, hvorpå anbefalingerne hviler.
1) Indflydelse på eget liv 2) Respekt for forskellighed 3) Medmenneskelighed 4) En god oplevelse om dagen 5) En værdig afsked med livet.
“Hvis jeg skal fremhæve én, så er det gode oplevelser hver dag. En fjerdedel af plejehjemsbeboerne føler, at der ikke sker nok. Der er simpelthen for meget kedsomhed,” siger Bjarne Hastrup til Newspaq og fortsætter:
“Tilsvarende svarer en fjerdedel, at de synes, de ikke har nok social kontakt. Så hvis man kan få gode oplevelser hver dag, så er der ingen tvivl om, at det kan højne beboernes livskvalitet.”
Han håber, at politikerne lytter til anbefalingerne, men er samtidig klar med en opfordring til de mange, som har et familiemedlem eller en ven på plejehjem.
“Pårørende skal bare vide, hvor meget det betyder for plejehjemsbeboerne at få besøg. Men et meningsfuldt besøg – et besøg, hvor der sker noget. Hvor man laver noget sammen, måske tager en biltur ud. Man skal også vide, hvor meget det betyder, at børn og børnebørn også er med,” lyder det fra Bjarne Hastrup.
Ældrekommissionen overrækker ved et pressemøde klokken 11 sine 43 konkrete anbefalinger til socialminister Karen Hækkerup (S).
Landets 1.300 plejehjem beskæftiger 46.000 ansatte.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu