Ældre Sagen glæder sig over akut hjemmebehandling

8. april 2013 08:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ældre Sagen glæder sig over akut hjemmebehandling

Flere regioner og kommuner opretter i øjeblikket såkaldte »udegående akutfunktioner«, hvor sygeplejersker på landets hospitaler står klar til at rykke ud med behandling til nødlidende danskere i deres eget hjem. Det er et initiativ, som Ældre Sagen tager godt imod.

 

»Det er på mange måder positivt. Det er ofte relativt beskedne ting, der skal til, før det kan klares hjemme hos patienten,« siger Ældre Sagens souschef, Jens Højgaard.

Han uddyber med, at de ældre patienter oftest ikke bryder sig om turen fra de trygge rammer i ældreboligen eller plejecenteret til hospitalet, og det derfor er en glimrende idé at undgå unødige indlæggelser.

Når det er sagt, ser Ældre Sagens souschef også potentielle faldgruber ved den udegående behandlingsmetode.

»Det er også vigtigt at skelne mellem patienterne. Nogle kan sagtens klare en behandling i hjemmet, andre har behov for en mere specialiseret behandling på et sygehus, og det må sundhedspersonalet ikke glemme,« siger Jens Højgaard, og understreger, at han ikke håber, det er økonomiske hensyn, som ligger bag initiativet, men at både kommuner og regioner udelukkende ser på, hvad patienterne kan klare hjemme hos dem selv.

Han mener, at en god dialog mellem patienten og sygehusene er den bedste grobund for, hvordan parterne kan samarbejde bedst.

»Men derfor er det ikke af vejen at indføre nogle retningslinjer på området, så der ikke opstår tvivlsspørgsmål,« siger souschefen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu