Nye tandlægeregler rammer pensionister hårdt

27. juli 2013 01:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nye tandlægeregler rammer pensionister hårdt

Hvis du vil til tandlægen mere end én gang om året, så kan det blive en dyr fornøjelse. Nye regler om tandlægetilskud betyder nemlig, at prisen på tandlægebesøg nummer to stiger fra 46 kroner for et kontrolbesøg med tandrensning til 515 kroner. Altså en stigning på 469 kroner. Det skriver dr.dk.

 

Tilskuddet til tandlægen er betinget af, at regionerne også betaler for tandlægebesøget, og da de ikke længere gør det, stiger prisen for mere end et kontrolbesøg om året. Det forarger Ældre Sagen, der mener, at de nye regler rammer folkepensionister ekstra hårdt.

»Sundhedsministeren kan umuligt mene, at de her regler skal ramme svagt økonomisk stillede ældre hårdere end resten af befolkningen,« siger Peter Schultz, konsulent i Ældre Sagen til DR Nyheder.

Det er dog kun de almindelige kontrolbesøg, pensionisterne ikke længere får tilskud til, og netop dette får sundhedsminister Astris Krag (SF) til at forsvare prisstigningen.

»Alle, der har en tandsygdom eller er i risikozonen for at få en, vil fortsat få tilskud til de nødvendige kontrolbesøg. Men de penge, som i dag gives til folk med sunde tænder, vil vi fremover bruge på kræftpatienter, alkoholbehandling og initiativer, der mindsker uligheden,« skriver sundhedsministeren i en email til DR Nyheder.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu