ANNONCE

Ældre snydt for 11 millioner kroner

29. maj 2020 15:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Seks mænd er fredag blevet tiltalt for på systematisk vis at have begået databedrageri ved at franarre ældre borgere deres personlige oplysninger, blandt andet NemID.

Ældre snydt for 11 millioner kroner
Arkivfoto.

Fredag er seks mænd blevet tiltalt for systematisk at have snydt og bedraget ældre borgere for knap 11 millioner kroner.

I alt er der tale om 680 tilfælde af bedrageri mod ældre, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Bedragerierne er foregået ved, at de tiltalte har ringet til ældre borgere og har overtalt dem til at oplyse blandt andet personnumre og koder fra NemID-nøglekort, idet de foregav at være fra banken eller lignende.

Det lykkedes i 157 tilfælde de tiltalte at skaffe sig adgang til personernes netbank og overføre i alt knap 11 millioner kroner fra disse konti til andre konti, som de tiltalte havde rådighed over.

De tiltalte er fire danske statsborgere og to afghanske statsborgere i alderen fra 20 til 24 år.

Fængslet i august sidste år

Bedragerierne er foregået i perioden november 2018 til august 2019 og spænder over flere politikredse. Sagen har været efterforsket af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst (SEØ) siden juli 2019 på baggrund af en henvendelse fra Landsdækkende Center for IT-relateret økonomisk Kriminalitet (LCIK).

– Der er tale om en meget omfattende og alvorlig sag om databedrageri, som vi sjældent ser i denne størrelsesorden. Det er politiet og anklagemyndighedens opfattelse, at bedragerierne er foregået organiseret og systematisk over 10 måneder, siger senioranklager Rasmus von Stamm.

Den 15. august sidste år anholdt politiet de seks personer, som siden da har været varetægtsfængslet.

Sagen er berammet over 25 retsdage ved Retten i Lyngby fra den 3. august til den 3. december i år.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu