ANNONCE

Ældresagen: Uhørligt med robotstøvsugere

1. februar 2012 08:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ældresagen: Uhørligt med robotstøvsugere
Billede mangler

Ældre mennesker bør ikke kunne tvinges til at skulle anskaffe sig en robotstøvsuger.
Sådan lyder det fra Ældresagen, efter indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) har slået fast, at det skal være lovligt for kommunerne at give afslag på støvsugning i hjemmet med henvisning til, at borgeren kan anskaffe sig en maskine til at klare nullermændene.
“Jeg synes regeringen og Margrethe Vestager nu går over til uhørligheder,” siger direktør i Ældre Sagen, Bjarne Hastrup, til Newspaq og understreger:
“Konsekvensen bliver, at personer, der ikke har råd til at anskaffe sig anskaffe sig en robotstøvsuger – eller som er bange for den – eller ikke kan finde ud af at passe den, får frataget deres hjemmehjælp. Det passer ikke til Danmark, det passer til det gamle Østtyskland, inden murens fald,” siger han.
Ifølge Bjarne Hastrup bør Danmark i stedet have fokus på en medmenneskelig politik, når det drejer sig om teknologi.
“Vi skal tænke på, at det er stærkt svækkede mennesker, det drejer sig om. Mange vil ikke kunne passe, skifte eller håndtere det, hvis en robotstøvsuger går i stykker,” siger direktøren.
Ældresagen ønsker i stedet, at man gør som i kommuner som Odense og Aalborg, hvor de stiller støvsugerne til rådighed som en mulighed for de ældre.
Margrethe Vestager vil nu undersøge, om kommunerne allerede i dag lovligt kan erstatte hjemmehjælpere med borgerens egen robotstøvsuger. Ellers vil ministeren arbejde for, at det bliver det, skriver Politiken.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu