ANNONCE

Ændring af boligstøtten møder politisk opbakning

5. august 2013 18:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ændring af boligstøtten møder politisk opbakning
Billede mangler

Radikale Venstre har mandag forslået at omlægge boligstøtten og andre ydelser, så lavtlønnede tilgodeses i større grad, og forslaget vækker interesse hos flere partier i Folketinget, så der tegner sig et flertal med regeringen og Enhedslisten. Det skriver DR Nyheder.

 

Forslaget går ud på at ændre de såkaldte indkomstregulerede ydelser, såsom boligstøtten og tilskud til daginstitutioner, så de danskere, der tjener mindst, kan blive ved med at modtage støtten, selvom de stiger i løn.

»Når man ser rent økonomisk på det, så får man ikke så meget ud af at stige i løn eller af at søge arbejde overhovedet. Det er jo lidt ærgerligt,« siger politisk ordfører Sofie Carsten Nielsen (R) til DR Nyheder.

Så snart lavtlønnede begynder at tjene mere, skal de tilsvarende også betale mere til det offentlige i form af de indkomstregulerede ydelser. Men de Radikale vil afsætte mellem 200 og 300 millioner kroner mere til offentlig støtte og tilskud.

Både SFs Lisbeth Bech Poulsen (SF) og fungerende politisk ordfører for Socialdemokraterne Maja Panduro (S) finder ifølge DR Nyheder forslaget interessant.

»Jeg synes stadig, det er et rigtigt princip, at vi målretter de sociale ydelser til dem, der har de største behov, men vi er også optaget af, at det skal kunne betale sig at arbejde, og derfor synes jeg, at det er en rigtig fin ting at diskutere,« siger Maja Panduro til DR Nyheder.

Regeringens støtteparti, Enhedslisten, bakker også op om forslaget, og dermed tegner der sig et flertal for forslaget om at lægge støtte- og tilskudsordningerne om.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu