ANNONCE

Afføringsrester: Så ofte skal du støve af i hjemmet

27. februar 2021 21:56 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Dit hjem er fyldt med død hud og afføringsrester. Derfor er det vigtigt at støve af ofte og grundigt.

Dit hjem kan være en sand bakteriebombe, der gemmer på alt fra indtørrede afføringsrester til død hud. Derfor er det også vigtigt, at du løbende får gjort hjemmet ordentligt ren.

Men hvor opvask, skifte lagner og støvsugning er faste rutiner, så er der dog mange, der glemmer at gøre noget andet, der er yderst vigtigt i forbindelse med rengøringen; nemlig at støve af i hjemmet. Støvsugeren er nok så flittigt fremme, men at svinge karklude, mikrofiberklude og støvbørster er nok mere fjernt i bevidstheden. Men under coronapandemien er det måske særligt klogt at gøre det ekstra rent.

– Hvis man lufter ud for at mindske luftfugtigheden, giver man influenzavirus dårligere betingelser for at overleve. Samtidig kan man sørge for jævnligt at støvsuge og gøre rent, så viruspartiklerne ikke kan gemme sig i støvet, fortæller Jan Pravsgaard Christensen, der er kvalitetschef hos Coop til Samvirke.

Du kan måske med bange samvittighed tænke tilbage på et sæt hylder, der trænger til en kærlig hånd, som  du har ladet stå til lidt for længe. Og det er  altså med at gribe til støvkosten med det samme i stedet for at vente.

Død hud og afføring

Ifølge et studie fra Proceedings of the Royal Society B tilbage i 2015; så er støv i hjemmet meget mere ulækkert end du tror. Studiet påpeger nemlig, at der findes en lang række partikler, som du nok ville ønske, at du aldrig var blevet bekendt med. Støv i hjemmet kan nemlig indeholde alt fra død hud, svampevækst, bakterier og afføringsrester.

Hos den amerikanske virksomhed Pro Housekeepers, der anbefaler man, at private fjerner støv mindst én gang om måneden på de steder, der er lette at nå. Mens steder der er sværere at nå bør gøres rent minimum hver tredje måned – men gerne oftere, skriver MSN Lifestyle.

Der er nemlig risiko for at udvikle allergi eller vejrtrækningsproblemer, hvis man ikke holder hjemmet rent.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu