Afghanistan får 97 milliarder i nødhjælp

8. juli 2012 13:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Afghanistan får 97 milliarder i nødhjælp
Billede mangler

Under en international konference i Japan modtog Afghanistan knap 97 milliarder kroner i international støtte.
Pengene skal sikre, at der ikke opstår uroligheder, når de internationale styrker forlader landet i 2014.
Afghanistan modtager pengene i 2015, men det forventes, at donationen kræver et tilsagn fra Afghanistan om at slå hårdere ned på korruption.
Afghanistans præsident, Hamid Karzai, deltog i mødet i Japans hovedstad sammen med USA’s udenrigsminister, Hillary Clinton, og FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon.
Under mødet fokuserede deltagerne på transformationen af Afghanistan, når de omkring 130.000 internationale styrker forlader landet i 2014.
– Det internationale samfund forpligter sig til at give 97 milliarder kroner i 2015 til 2017, står der i en sluterklæring fra topmødet.
Weekendens konference var rettet mod at mindske hullet mellem, hvad Afghanistan tjener på landets dårlige økonomi, og hvad det har brug for, når det skal udvikle sig til et stabilt land.
Hovedstaden Kabul tjener selv kun en tredjedel af de 36 milliarder kroner, som byen bruger hvert år. Det er uden at regne sikkerhedsomkostningerne med, og dermed er landet stærkt afhængig af finansiel støtte.
Der er en udbredt frygt for, at Afghanistan, når USA og de allierede styrker trækker sig ud af landet, bliver overladt til narkobaroner og ekstremister.
Repræsentanter fra omkring 80 nationer og internationale organisationer var samlet for at skrive under på aftalen.
Ifølge Verdensbanken modtager Afghanistan mere end 95 procent af sit bruttonationalprodukt gennem støtte fra internationale donerer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu