Afghanistan-millioner kan falde i de forkerte hænder

29. januar 2013 15:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Afghanistan-millioner kan falde i de forkerte hænder
Billede mangler

Godt en halv milliard kroner vil blive sendt fra Danmark til Afghanistan i årene frem til 2017 for at styrke landets udvikling.

 

Der er en risiko for, at bistanden havner i de forkerte hænder, men den er nødvendig for at sikre udviklingen og holde hånden under de fremskridt, der indtil videre er sket i landet, lyder det fra udviklingsminister Christian Friis Bach (R).

– Vi skal nu sikre stabiliteten og den skrøbelige sikkerhed i Afghanistan ved at sørge for, at den afghanske befolkning mærker, at vi gør en forskel, og at der kommer fremskridt, når det gælder skoler, sygehuse, sikkerhed og økonomisk vækst, siger Christian Friis Bach, der glæder sig over udviklingen i landet.

– Vi kan glæde os over, at i sammenligning med andre skrøbelige lande, så er der sket betydeligt fremskridt, siger han.

Udviklingsministeren erkender dog, at der på trods af et omfattende kontrolapparat er risici forbundet med at sende penge af sted til, hvad han betegner som et af verdens mest korrupte lande.

– Der er en risiko for, at projekterne går galt, at pengene ikke når frem. Det erkender vi. Men risikoen ved ikke at engagere os, den er betydeligt større, siger Christian Friis Bach.

Regeringen fremlægger senere tirsdag sin plan for indsatsen i Afghanistan frem til 2014. Planen får opbakning af alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu