Afghansk piges torturbødler får 10 år hver

6. maj 2012 08:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Afghansk piges torturbødler får 10 år hver
Billede mangler

Flere medlemmer af svigerfamilien til en 15-årig afghansk brud kan se frem til længere fængselsstraffe for de grusomheder, de har begået mod pigen.
– Retten har idømt hendes svigerfar, svigermor og svigersøster hver 10 års fængsel, siger en talsmand for Afghanistans højesteret.
Historien om den 15-årige Sahar Gul rystede verden, da hun blev fundet i kælderen i mandens hus i december 2011.
Her var hun blevet holdt fanget i seks måneder og udsat for flere former for tortur. Svigerfamilien havde blandt andet brændt og slået den unge brud med et strygejern samt hevet fingerneglene af hende.
Selvom hendes torturbødler nu skal bag tremmer i flere år, er rettighedsgruppen “Women for Afghan Women”, som har hjulpet pigen under retssagen, langt fra tilfreds med straffen.
– Vi vil hjælpe hende med at anke dommen, oplyser en talskvinde fra gruppen, Huma Safi.
– Hvordan kan man kun få 10 års fængsel for næsten at have torteret en pige til døde, tilføjer hun.
Den 15-årige Sahar Gul var selv til stede under retsmødet i Kabul, hvor dommen blev afsagt.
– Da hun trådte ind i retslokalet og så hendes svigerfamilie, rystede hun og var bange. Men senere faldt hun til ro og anmodede om dødsstraf til svigerfamilien, siger Huma Safi.
Manden og svigerbroderen til den afghanske teenagebrud, som angiveligt også har deltaget i torturen, er stadig på fri fod.
Vold mod kvinder er et stort problem i Afghanistan flere år efter, at USA-ledede tropper fjernede Taliban-regimet i landet.
Ifølge den britiske humanitære organisation Oxfam har 87 procent af de afghanske kvinder enten oplevet fysisk, psykisk eller seksuel vold eller er blevet tvunget ind i et ægteskab.
Kilde: AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu