ANNONCE

Afgifter lokker hver tredje over grænsen

22. december 2011 06:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Afgifter lokker hver tredje over grænsen
Billede mangler

I går indførte Regeringen og Enhedslistens sin længe varslede afgiftsstigning på usunde sager, og den kommer til at lokke folk over på den tyske side af grænsen.
 
Ifølge en undersøgelse, som Retail Institute Scandinavia har lavet for Jyske Vestkysten, kommer hver tredje dansker til at tage turen over grænsen for at købe sodavand, sprut, cigaretter og slik.
 
Og det kommer ikke kun til at koste samfundet. Det kommer også til at gå ud over folks sundhed, vurderer Søren Askegaard, der er professor og ekspert i forbrugeradfærd ved Syddansk Universitet.
 
“Det kan ligefrem få den perverse effekt, at forbrugerne køber i meget store mængder, når de alligevel er i Tyskland. Og når man har dåsecolaer og slik i huset, kender vi vist alle til, at forbruget øges,” siger han til avisen.
 
31 procent af de adspurgte svarer, at de vil køre lidt eller meget mere over grænsen for at handle, når afgifterne træder i kraft.
 
Samvirkende Købmænd bekymrer sig over tallene.
 
“Det er tydeligt, at forbrugerne er trætte af at få slag med pisk uden nogensinde at få gulerødder. Afgifterne bliver hele tiden hævet på grupper af varer, uden de bliver sænket på andre – som eksempelvis frugt og grønt,” siger vicedirektør Claus B. Nielsen til avisen.
 
Konsulentvirksomheden Retail Institute Scandinavia har i midten af november interviewet 1162 personer mellem 18 og 65 år.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu