ANNONCE

Afgørelsen: Snævert flertal afgjorde det

7. marts 2020 21:19 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Der er fortsat tillid fra hovedbestyrelsen.

Afgørelsen: Snævert flertal afgjorde det
Josephine Fock er for nuværende fortsat politisk leder for Alternativet. Det står klart, efter at et flertal i partiets hovedbestyrelse lørdag har besluttet at udtrykke fuld tillid for Fock. (Arkivfoto). Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

Et spinkelt flertal i Alternativets hovedbestyrelse udtrykker tillid til Josephine Fock som partiets politiske leder. Det oplyser hovedbestyrelsen i en pressemeddelelse.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Ti medlemmer stemte for at vise fuld tillid til Josephine Fock, mens syv stemte imod, oplyser hovedbestyrelsens talsperson, Jesper Callesen, til Ritzau.

Beslutningen er blevet truffet efter uger med intern tumult omkring Josephine Fock. Hun overtog 1. februar posten som partiets politiske leder efter stifter Uffe Elbæk.

Tidlig uro

Uroen begyndte allerede, da Josephine Fock blev valgt som leder af partiet. Det skyldtes blandt andet, at Alternativets folketingsgruppe havde foretrukket Rasmus Nordqvist, forhenværende politisk ordfører, som ny leder.

Ondt blev imidlertid værre, da Information bragte en artikel baseret på anonyme kilder. Den beskrev krænkende adfærd – endda fysisk ruskeri – over for tidligere ansatte.

Josephine Fock har pure afvist anklagerne. Desuden har dele af baglandet op til hovedbestyrelsesmødet meldt ud, at de har svært ved at se sig selv i partiet, hvis den demokratisk valgte politiske leder skulle trække sig.

Ingen beviser

Hovedbestyrelsen har dog ikke fundet dokumentation for ruskeri eller andre fysiske handlinger, fremgår det af pressemeddelelsen. I meddelelsen står der, at hovedbestyrelsen har taget anklagerne “meget alvorligt”.

“Alternativets hovedbestyrelse har nu talt med alle de personer, der har henvendt sig for at uddybe deres oplevelser. Hovedbestyrelsen anerkender, at der i fortiden ligger negative hændelser, handlinger og håndteringer, men vi ønsker at sætte et punktum for den periode, så Alternativet kan komme videre”, står der i meddelelsen.

Jesper Callesen ønsker lørdag aften ikke at stille op til et uddybende interview.

Medlem siger farvel

Efter meldingen fra hovedbestyrelsen har Leila Stockmarr, der har været et fremtrædende medlem i Alternativet, valgt at melde sig ud af partiet. Det skriver hun på Twitter.

“Jeg er ikke længere medlem af Alternativet. Svær og smertefuld beslutning. Å (Alternativets listebogstav, red.) har haft stor betydning for dansk politik og klimakampen. Et aftryk, jeg har været så uendeligt stolt af at være med til at sætte”, skriver hun.

Leila Stockmarr var indtil for nylig medlem af hovedbestyrelsen, som hun også var talsperson for. Hun valgte dog at trække sig, efter at Josephine Fock blev valgt som partiets nye politiske leder 1. februar. Det blev hun, efter at stifter Uffe Elbæk havde valgt at stoppe.

Dengang sagde Leila Stockmarr:

– Jeg er stadig glødende Å-medlem og tror helt og holdent på behovet for et alternativ i dansk politisk.

Mødes mandag

Endvidere skriver Susanne Zimmer, der er Alternativets gruppeforperson, på Twitter, at partiets folketingsgruppe mødes mandag for at drøfte hovedbestyrelsens melding om tillid til Josephine Fock.

– Indtil da har vi ingen kommentarer, skriver Susanne Zimmer på Twitter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu