Afgørende forhandlinger i gang: Bred energiaftale på trapperne

14. marts 2012 14:09 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Afgørende forhandlinger i gang: Bred energiaftale på trapperne
Billede mangler

Lige nu sidder klima- og energiminister Marin Lidegaard (R) og forhandler, men meget tyder på, at regeringen får held til at indgå en bred energiaftale med Venstre, De Konservative og Enhedslisten.
 
Sådan lyder det fra kilder i ministeriet og på Christiansborg. Samme fornemmelse har Per Clausen, der forhandler på Enhedslistens vegne.
“Det er sådan, at ministeren forhandler på skift med os og de borgerlige. Men det jeg hører, er da, at det virker realistisk at opnå en aftale,” siger energiordføreren.
 
Aftalen kommer formentlig til at koste de private husstande og virksomhederne 3,9 milliarder kroner frem mod 2020.
 
Det beløb synes Venstre dog, er i overkanten, forlyder det. Derfor forsøger partiet til det sidste at presse regeringen.
“Det er lige dyrt nok,” siger én.
 
Energiforhandlingerne har de seneste måneder foregået som et regulært tovtrækkeri mellem regeringen og især Venstre. Regeringen ønsker at demonstrere, at man kan lave brede forlig hen over midten, men Venstre forsøger at sælge sig så dyrt som muligt.
 
Eksempelvis har regeringen mindst to gang i offentligheden skåret ned for ambitionerne. Først med én milliard siden med 750 millioner kroner.
 
At Venstre nu er klar til en aftale, skyldes bl.a. SF’s Steen Gade, der forleden i Thisted Dagblad meldte ud, at regeringen er klar til at droppe forbuddet mod oliefyr fra 2030.
“Det er jo kun symbolsk. I 2030 er olien så dyr, at det slet ikke kan betale sig at opvarme en bolig med oliefyr,” sagde han ifølge avisen.
 
Fra Klima- og energiminsteriet lyder, at man onsdag sen eftermiddag er klar til at fortælle, hvordan forhandlingerne skrider frem.
 
Endelig aftaletekst ventes dog først klar senere på ugen eller i starten af den næste.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu