ANNONCE

Aflytning: Forsvarsminister Nick Hækkerup går i Søren Gades fodspor

30. juli 2012 05:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Aflytning: Forsvarsminister Nick Hækkerup går i Søren Gades fodspor
Billede mangler

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) ønsker ikke at oplyse Folketinget om, hvorvidt Danmark var i krig eller ej i 2009.
 
Danskerne kan være blevet aflyttet uden retskendelse igennem en årrække. går i Søren Gades fodsporFor hvis Danmark – som det hedder i forsvarsloven – »er i krig eller i andre ekstraordinære forhold« tillader paragraf 17 i loven myndighederne at aflytte borgere og åbne deres breve uden retskendelse.
 
Tilbage i 2009, da det første gang kom for dagens lys, at paragraffen tillod aflytning uden retskendelse, ønskede daværende forsvarsminister Søren Gade (V) ikke at oplyse Folketinget om, hvorvidt Danmark var i krig eller ej.
 
Nu gør den nuværende forsvarsminister Nick Hækkerup (S) ham kunsten efter. Det skriver Information.
 
Da Pernille Skipper, retsordfører i Enhedslisten, i april stillede samme spørgsmål til Nick Hækkerup, som SF’s Holger K. Nielsen stillede til Søren Gade i 2009, fik hun et lignende svar.
 
I 2009 fandt Søren Gade ikke, »at der inden for rammerne af en besvarelse af spørgsmål« fra Forsvarsudvalget »kan gives oplysninger om anvendelse af forsvarslovens paragraf 17, herunder i den konkrete situation«. I stedet ville den daværende regering, »såfremt dette måtte være aktuelt«, orientere Folketingets særlige udvalg vedrørende efterretningstjenesterne.
 
I 2012 svarede Hækkerup (S) sådan:
– Jeg finder ikke, at der inden for rammerne af en besvarelse af spørgsmål stillet af Folketingets Forsvarsudvalg kan gives oplysninger om anvendelsen af forsvarslovens paragraf 17, herunder i den konkrete situation.
 
Sagen undrer Jacob Mchangama, der er chefjurist i Cepos:
– Det er påfaldende, at en regering med SF, der kritiserede Søren Gade i sin tid, ikke selv kan gøre det bedre. Det føjer sig til listen over eksempler på politiske handlinger, som venstrefløjen protesterede over, og som de ville gøre noget ved. Dem lader man så hånt om, når man selv kommer til magten, siger han til Information.
Kilde: Information
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu