Afrikansk terrorgruppe lover våbenhvile

29. januar 2013 16:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Afrikansk terrorgruppe lover våbenhvile
Billede mangler

NIGERIA: En leder i den nigerianske terrorgruppe, Boko Haram, som gennem de sidste par år har stået bag død og ødelæggelse i specielt det nordlige Nigeria, erklærede tirsdag, at gruppen er villig til at indgå en våbenhvile med regeringen.

 

Ifølge Reuters har en af gruppens topfigurer, Abu Mohammed Ibn Abdulazeez, opfordret sine islamistiske medlemmer til at stoppe deres angreb, som har ramt regeringsbygninger, politistationer og kristne kirker og dræbt flere tusinde mennesker.

Det er ikke klart, om Abu Mohammed Ibn Abdulazeez udtaler sig på vegne af Boko Harams øverste leder, Abubakar Shekau. Denne kommenterede heller ikke en opfordring til forhandling, som den tredje Boko Haram-leder kom med i november. Uklarheden har skabt spekulationer om, hvorvidt Boko Haram er ved at blive splittet.

Boko Haram har forbindelser til al-Qaeda i Nordafrika. Derfor er gruppen en af hovedårsagerne til, at Nigeria bliver den største bidragsyder rent mandskabsmæsssigt til den fælles afrikanske styrke, der er ved at blive dannet til støtte for Malis regeringshær i kampen mod de islamistiske oprørere.

Nigeria har lovet at sende 1.500 til styrken, der ventes at komme op på 6.000 mand.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu