Afslag på våben til Syriens oprørere

28. februar 2013 17:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Afslag på våben til Syriens oprørere
Billede mangler

SYRIEN: Oprørerne i Syrien havde anmodet den vestlige og arabiske alliance »Syriens Venner« om moderne våben til at bekæmpe den syriske regeringshærs kampvogne. I stedet fik de lovning på feltrationer fra den amerikanske hær samt medicin til at behandle deres sårede og indbyggerne i de områder, som oprørerne kontrollerer.

 

Alliancens møde i Rom, hvor USAs nye udenrigsminister, John Kerry, deltog, opfyldte ifølge Reuters langt fra oprørernes ønsker, der også omfattede skudsikre veste, pansrede køretøjer og militærtræning.

Det Hvide Hus har konsekvent afslået oprørernes anmodninger om våben, men Reuters skriver med henvisning til officielle kilder, at tidligere udenrigsminister Hillary Clinton og tidligere forsvarsminister Leon Panetta, under private former har haft givet udtryk for, at det ville være i orden at sende våben til oprørerne, men at de blev underkendt.

Ud over feltrationer og medicin har USA i forvejen sendt penge til den civile opposition samt forsynet de væbnede oprørere med kommunikationsudstyr.

Reuters skriver videre med henvisning til en vestlig diplomat, at våbenspørgsmålet endnu ikke er fuldstændigt afklaret.

Diplomaten siger, at oprørerne og vestlige samt arabiske lande i næste uge mødes i Istanbul for at tage endnu en runde om våbenleverancer.

John Kerry slog i Rom fast, at USAs beslutning om at øge hjælpen til oprørerne, er »et resultat af de væbnede styrkers brutalitet«, men samtidig er den amerikanske udenrigsminister af den opfattelse, at præsident Assads tid ved magten er ved at rinde ud, fordi oprørerne har for godt fat:

»Han kan ikke skyde sig ud,« lød det ifølge BBC fra John Kerry.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu